Bild: NASA ser tropisk cyklon Berguitta på väg mot Mauritius

Her er 3D- bilder av orkanen Matthew som beveger seg mot Florida (Maj 2019).

Anonim

Den 13 januari bildades tropisk cyklon Berguitta och utlöst varningar En tropisk cyklonvarning i klass III gäller för Rodrigues Island.

Den 16 januari klockan 1:10 EST (0610 UTC) mottog den moderata upplösningsimaging Spectroradiometer eller MODIS-instrumentet ombord på NASAs Terra-satellit en synlig ljusbild av Berguitta. Bilderna visade stormen har tagit på sig den klassiska kommaformen av en stark tropisk cyklon. Ett tätt moln skådades över ögat, som var omgivet av kraftiga åskväder och ett stort, tjockt åskväder som sträckte sig från väster om centrum till sydost.

Den 16 januari klockan 10:00 EST (1500 UTC) noterade Joint Typhoon Warning Center (JTWC) att Berguitts maximala hållbara vindar var nära 85 knop (97, 8 mph / 157, 4 kph). Berguitta var belägen nära 18, 3 grader sydlig latitud och 60, 9 grader östlig longitud, ca 244 nautiska mil öst-nordøst av Port Louis, Mauritius. Stormen rör sig mot väst sydväst vid 5 knop (5, 7 mph / 9, 2 km / h).

JTWC noterade att varma havytemperaturer med andra miljöfaktorer kommer att bibehålla stormens styrka under nästa och en halv dag.

menu
menu